• strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /home/avaka/domains/autoriuteises.lt/public_html/old/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 24.
  • strict warning: Declaration of content_handler_field::options() should be compatible with views_object::options() in /home/avaka/domains/autoriuteises.lt/public_html/old/sites/all/modules/cck/includes/views/handlers/content_handler_field.inc on line 208.

Kovas 2016

"Tuščios laikmenos" atlyginimas jau pakeliui į audiovizualinių kūrinių autorių sąskaitas

Informuojame, kad „tuščios laikmenos“  atlyginimas už 2014 m. netrukus bus išmokėtas audiovizualinių kūrinių autoriams. 

Kultūros ministro įsakymu šį atlyginimą išmokėti įgaliotos dvi asociacijos Lietuvoje – AVAKA ir LATGA. 
Asociacijoms teko atlikti nemažai skaičiavimų ir ne kartą sėsti prie derybų stalo siekiant nustatyti kokiomis proporcijomis turi būti padalintas atlyginimas autoriams. 

Tačiau džiaugiamės galėdami pranešti Jums, kad skaičiavimai baigti, o informacija išsiųsta atsakingai asociacijai AGATA‘i, kuri surinko minėtą atlyginimą.
Kai tik atlyginimas pasieks AVAKA, jis  bus paskirstytas ir išmokėtas AVAKA atstovaujamiems autoriams.

Iškilus klausimams dėl atlyginimo išmokėjimo arba kūrinių registracijos, prašome kreiptis el. paštu info@avaka.lt arba telefonu nr.: +370 6 20 52 877. 

Tikslas vienas, teisės skirtingos: autoriaus ir prodiuserio santykiai

AVAKA džiaugiasi, kad seminarų ciklas „Kita kūrybos pusė“ pritraukia vis daugiau kino ir televizijos autorių bei prodiuserių ir šioje rinkoje dirbančių žmonių dėmesio, o pilnėjanti Mokytojų namų salė “Svetainė” toliau mus motyvuoja dalintis žiniomis ir patirtimi, ieškoti atsakymų į Jums rūpimus klausimus. Svarbu pažymėti, jog seminaro metu yra sukuriama galimybė audiovizualinių kūrinių kūrėjams bei gamintojams susitikti bendroje erdvėje ir su specialisto pagalba išsiaiškinti tarpusavio bendradarbiavimo niuansus. 

Į seminarą itin aktualia tema „Autorinės sutartys ir rekomendacijos“ kviečiame jau kovo 31 d., kur Jums jau pažįstamas lektorius dr. Ąžuolas Čekanavičius pateiks rekomendacijas sutarčių sudarymui bei aptars kaip santykiai tarp autorių ir prodiuserių turėtų būti įtvirtinti sutartyse.

Pasak būsimojo seminaro lektoriaus, „autorinė sutartis – itin svarbus kūrybos procesą lydintis asmenų susitarimas, kuriuo nustatomos šalių teisės ir pareigos. Žinios apie šią specialią sutarčių rūšį, esmines jos sąlygas, formos reikalavimus ir kitus susijusius aspektus yra ypatingai svarbios siekiant subalansuoti autoriaus, jo teisių turėtojo ir teisių perėmėjo ar licenciato interesus, išvengti konfliktinių ir kitų nepageidaujamų situacijų, kurios kyla dėl teisinių žinių stokos.“
Seminaro dalyviai kviečiami užduoti išankstinius klausimus lektoriui, tam, kad būtų aptartos ir išaiškintos dar neaptartos situacijos ir specifiniai klausimai kylantys konkrečiai Jums.
„Manau, kad seminaro metu pateikta, išaiškinta ir išdiskutuota informacija padės reikšmingai pakelti dalyvių teisinį raštingumą.“  - teigia dr. Ąžuolas Čekanavičius. 

Tai bus jau dvyliktas AVAKA rengiamas seminaras iš ciklo „Kita kūrybos pusė“. Projektas dalinai finansuojamas pagal LR Kultūros ministerijos Kūrybinės veiklos, autorių teisių ir gretutinių teisių apsaugos programą. Seminaras vyks Vilniaus mokytojų namų „Svetainėje“, I aukšte, kovo  31 dieną nuo 14 val. 

Jei pageidaujama, nemokamai dalyviams yra išduodami sertifikatai (apie tai prašome iš anksto informuoti el. paštu projektai@avaka.lt)
Jei dar nespėjote užsiregistruoti, tai galite padaryti: http://avaka.lt/seminarai 
Jei turite išankstinių klausimų, užduokite juos el. paštu projektai@avaka.lt.

Pagarbiai,
AVAKA